Jantina Oltwater & Karlijn Wessels

Even voorstellen:
Jantina Oltwater

Ik ben geboren en getogen in Haaksbergen. Ons motto thuis was: een hond hoort bij het gezin en die zijn er dus ook altijd geweest.
Toen ik op mijn 20e uit huis ging moest er dus ook direct een hond komen. Dat werd een Grote Munsterlander van 1 jaar oud. Aan een boom in het bos achtergelaten en ernstig verwaarloosd en vermagerd opgevangen door het plaatselijke dierenasiel Brammelo. Helaas is hij niet oud geworden, met 7 jaar werd botkanker ontdekt en konden we hem niet langer laten lijden.

Na veel lezen en zoeken besloten we dat het ras Bouvier zeker bij ons zou kunnen passen. Al snel kwam blonde pup Joy…….een ontzettende donderstraal. Eén jaar later kwam daar een zwarte pup bij, Jim. Jim overleed op 10 jarige leeftijd aan een hartstilstand. Dat er weer een hond bij moest komen was duidelijk. We verloren ons hart aan Reza, een oudere pup van 15 weken.
Reza was bij de fokker gebleven omdat ze als fokteefje zou dienen. Maar door ziekte van de baas was het toch verstandiger om afstand van haar te doen. Reza en Joy hebben nog 3 maandjes samen geleefd en toen moesten we het besluit nemen om Joy ( bijna 12 jaar) in te laten slapen, ze was zo verzwakt….. Binnen het jaar kwam Blonde Knuffelbeer Zandor er bij. Wel een pup, want 1 puber in huis vonden we genoeg.

Ik heb altijd volop getraind met mijn honden. Altijd begonnen we met puppytraining, daarna gedrag en gehoorzaamheid. Ik heb diverse workshops gevolgd, waaronder hersenwerk, mantrailen/speuren, behendigheid. Ook heb ik ooit een begin gemaakt met Doggydance.... dat is wel dikke pret met een grote bouvier.

De laatste jaren heb ik getraind bij HOCE ( hondenopleidingscentrum Enschede) en in 2016 werd mij gevraagd of ik assistent coach bij hun zou willen worden. Nou, daar zeg je natuurlijk geen nee tegen.
Reza en Zandor gingen met pension ( ze zijn inmiddels 10 en 11 jaar) en ik ging aan de studie.
In december 2017 heb ik mijn diploma kynologisch instructeur behaalt bij de NvvHS ( Nederlandse vereniging voor Hondensporten)

Mijn droom kwam in zicht, werken met honden bij mijn eigen hondenschool.
Ik ben verder gaan leren en ben daarbij een half jaar lang begeleidt en opgeleid bij hondenschool Dogtraining4fun in Zeddam.
Inmiddels heb ik daar ook mijn certificaat behaalt.
Naast mijn werk als coach bij HOCE Enschede ( vrijwilligerswerk) ben ik mijn eigen hondenschool begonnen en hoop dat jullie veel plezier bij DogsDo gaan beleven.

Tevens ben ik (mede) oprichter en voorzitter van de Stichting Bouviersupporters. ( 2009) Wij begeleiden bouviers die noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuwe mand. Daarnaast geven we advies en bieden we hulp bij gedragsproblemen, verzorging, gezondheid en allerhande andere vragen. Neem eens een kijkje op onze site Bouviersupporters.nl

Karlijn Wessels


Even voorstellen:
Karlijn Wessels


Ik ben Karlijn Wessels geboren en getogen in Rekken. Al op jonge leeftijd voelde ik mij aangetrokken tot dieren, met name honden en paarden. De liefde voor honden en paarden is altijd gebleven en er werd ook al snel duidelijk dat ik een opleiding in de dierenverzorging wou gaan volgen. Na de middelbare school ben ik begonnen met de opleiding dierenverzorging aan het AOC-Oost te Enschede, na 2 jaar dierverzorging in het algemeen heb ik gekozen voor APK (asiel/pension/kennel), heb in die tijd verschillende stages gelopen bij oa DOCE (Dierenopvangcentrum Enschede), Asiel/pension Brammelo en een buitenlandse stage bij Wildlife Hospital in Griekenland. In 2008 heb ik mijn diploma Bedrijfsleider/beheerder dierenverzorging APK  behaald.
In juli 2010 ben ik gaan samenwonen, al snel kwam een hond ter sprake en over het ras was geen discussie mogelijk, een Duitse Herder moest er komen, als kind al trok iets in de Duitse Herder mij aan. Trouw, intelligent, gehoorzaam en naar mijn mening een mooie hond om te zien. December 2010 kon ik dan eindelijk mijn Duitse Herder pup Duco ophalen. Ik heb met Duco verschillenden cursussen gelopen. We zijn begonnen met de puppycursus en aansluitend vervolg A en B,  hierna hebben we een cursus sport en spel gevolgd. Hier deden we o.a. behendigheid, hersenwerk en de beginselen van doggydance. Later hebben we ook nog een cursus speuren/mantrailen gevolgd, erg leuk om te zien hoe snel honden dit oppakken en hoeveel plezier ze er in hebben. De laatste jaren hebben we getraind in de allround groep bij HOCE.
Sinds mei 2018 ben ik een hondenpension begonnen, Hondenpension Oldenkotte, iets wat ik tijdens mijn opleiding al voor ogen had werd werkelijkheid. Een hondenschool op onze locatie is daar een leuke aanvulling op. Ik ga jullie begeleiden als assistent coach en hoop dat jullie samen met je hond veel plezier beleven in de lessen.Copyright 2019 dogsdo.nl
All Rights Reserved
K.v.K.74159240