Het team:
Jantina Oltwater
Kynologisch instructeur


Even voorstellen:
Jantina Oltwater
(Eigenaar en coach)

Ik ben geboren en getogen in Haaksbergen. Ons motto thuis was: een hond hoort bij het gezin en die zijn er dus ook altijd geweest.
Toen ik op mijn 20e uit huis ging moest er dus ook direct een hond komen. Dat werd een Grote Munsterlander van 1 jaar oud. Aan een boom in het bos achtergelaten en ernstig verwaarloosd en vermagerd opgevangen door het plaatselijke dierenasiel Brammelo. Helaas is hij niet oud geworden, met 7 jaar werd botkanker ontdekt en konden we hem niet langer laten lijden.

Na veel lezen en zoeken besloten we dat het ras Bouvier zeker bij ons zou kunnen passen. Al snel kwam blonde pup Joy…….een ontzettende donderstraal. Eén jaar later kwam daar een zwarte pup bij, Jim. Na Joy en Jim volgden Reza en Zandor. Inmiddels hebben we onze 5e bouvier Vince, hij is geboren op de sterfdag van Zandor, 28 april 2019 en dat vinden wij nog steeds heel bijzonder. Vince heeft nog een keurige opvoeding gehad van Reza. Helaas hebben we ook haar op 28 januari 2021 moeten laten inslapen op 13 jarige leeftijd. In november 2021 kwam Cairn Terrier Lottie definitief bij ons wonen. Zij was het hondje van mijn moeder, zij kon er niet goed meer voor zorgen. Lottie is op 9 januari 2024, na een kortstondig ziekbed , overleden. Ze heeft net geen 15 jaar mogen worden.

Ik heb altijd volop getraind met mijn honden. Altijd begonnen we met puppietraining, daarna gedrag en gehoorzaamheid. Ik heb diverse workshops gevolgd, waaronder hersenwerk, mantrailen/speuren, behendigheid. Ook heb ik ooit een begin gemaakt met Doggydance.... dat is wel dikke pret met een grote bouvier.

Ik heb jarenlang zelf met de honden getraind bij o.a. HOCE Enschede en in 2016 werd mij gevraagd of ik coach bij hun zou willen worden. Nou, daar zeg je natuurlijk geen nee tegen.
Reza en Zandor gingen met pension en ik ging aan de studie.
In december 2017 heb ik mijn diploma kynologisch instructeur behaalt bij de NvvHS ( Nederlandse vereniging voor Hondensporten)

Mijn droom kwam in zicht, werken met honden bij mijn eigen hondenschool.
Ik ben verder gaan leren en ben daarbij ruim een half jaar lang begeleidt en opgeleid bij hondenschool Dogtraining4fun in Zeddam en heb daar ook mijn certificaat behaalt.
Van april 2016 - april 2022 heb ik als coach bij HOCE Enschede gewerkt op vrijwillige basis en heb ik veel ervaring opgedaan.
In januari 2018 ben ik mijn eigen hondenschool DogsDo begonnen en hoop dat jullie veel plezier bij DogsDo gaan beleven.

Tevens ben ik (mede) oprichter en voorzitter van de Stichting Bouviersupporters. ( 2009) Wij begeleiden bouviers die noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuwe mand. Daarnaast geven we advies en bieden we hulp bij gedragsproblemen, verzorging, gezondheid en allerhande andere vragen. Neem eens een kijkje op onze site Bouviersupporters.nl

Opleiding en cursussen:

2017: Nederlandse Vereniging voor Hondensport: diploma Kynologisch instructeur
2017-2018: stage Dogtraining for Fun te Zeddam

Van Maanen Loca:
- Fun ( bosfun, homefun)
- Neus 1.0
- Zoek! Neus 2.0

Dick Staal:
- Directional training
- Speur

Digidog:
- Detectie


Karlijn Wessels
Assistent CoachEven voorstellen:
Karlijn Wessels
(coach)

Ik ben Karlijn Wessels geboren en getogen in Rekken. Al op jonge leeftijd voelde ik mij aangetrokken tot dieren, met name honden en paarden. De liefde voor honden en paarden is altijd gebleven en er werd ook al snel duidelijk dat ik een opleiding in de dierenverzorging wou gaan volgen. Na de middelbare school ben ik begonnen met de opleiding dierenverzorging aan het AOC-Oost te Enschede, na 2 jaar dierverzorging in het algemeen heb ik gekozen voor APK (asiel/pension/kennel), heb in die tijd verschillende stages gelopen bij oa DOCE (Dierenopvangcentrum Enschede), Asiel/pension Brammelo en een buitenlandse stage bij Wildlife Hospital in Griekenland. In 2008 heb ik mijn diploma Bedrijfsleider/beheerder dierenverzorging APK  behaald.
In juli 2010 ben ik gaan samenwonen, al snel kwam een hond ter sprake en over het ras was geen discussie mogelijk, een Duitse Herder moest er komen, als kind al trok iets in de Duitse Herder mij aan. Trouw, intelligent, gehoorzaam en naar mijn mening een mooie hond om te zien. December 2010 kon ik dan eindelijk mijn Duitse Herder pup Duco ophalen. Ik heb met Duco verschillenden cursussen gelopen. We zijn begonnen met de puppiecursus en aansluitend vervolg A en B,  hierna hebben we een cursus sport en spel gevolgd. Hier deden we o.a. behendigheid, hersenwerk en de beginselen van doggydance. Later hebben we ook nog een cursus speuren/mantrailen gevolgd, erg leuk om te zien hoe snel honden dit oppakken en hoeveel plezier ze er in hebben. De laatste jaren hebben we getraind in de allround groep bij HOCE. Helaas is Duco in het voorjaar van 2022 overleden. In december 2022 hebben wij onze nieuwe Duitse Herder pup Jack gekregen.

Sinds mei 2018 ben ik een hondenpension begonnen, Hondenpension Oldenkotte, iets wat ik tijdens mijn opleiding al voor ogen had werd werkelijkheid. Een hondenschool op onze locatie is daar een leuke aanvulling op. Ik ga jullie begeleiden als assistent coach en hoop dat jullie samen met je hond veel plezier beleven in de lessen.


………………………………………………………………………………………………………………………...

Dogsdo heeft daarnaast 2 vrijwilligers en 1 stagiaire:

- Angelica Molenaar ( assistent coach)
- Cisca van Schaik ( examinator)
- Sanne Bosman ( stagiaire)

Zij assisteren ons bij de lessen en zij beoordelen de examenkandidaten.Copyright 2019 dogsdo.nl
All Rights Reserved
K.v.K.74159240