Puppie, Puber, Gehoorzaamheid en Allround


De lessen vinden plaats op het veld bij de trainingslocatie aan de Panovenweg 6 te Rekken, maar naar wens kunnen we ook zo nu en dan uitwijken naar andere locaties. ( denk hierbij aan bos, wijk, dorp etc...)
Wij vinden het belangrijk dat uw hond zich ook in de dagelijkse omgang ( tijdens het uitlaten, het wandelen, terrasje pakken e.d.) goed weet te gedragen.

Puppie cursus
Wanneer start je met puppie cursus?
De meeste pups gaan met ongeveer 8 weken weg bij de fokker. Dit is ook de mooiste leeftijd om met puppie cursus te starten omdat dan de inprentingsfase in volle gang is. Je puppie is op die leeftijd zeer leergierig en dan is het belangrijk dat hij/zij met veel nieuwe dingen en situaties in aanraking komt. Alle pups die bij ons op cursus komen hebben de benodigde inentingen gehad en bovendien hebben ze nog voldoende antistoffen in het lichaam uit de moedermelk, dus dit is de mooiste leeftijd om te starten met de cursus.
Vanaf dat je puppie een week of 12 is begint de eerste angstfase ( deze maken ze een aantal keren mee in het opgroeien naar volwassen hond), vanaf die leeftijd wordt je pup wat terughoudender en vindt hij soms nieuwe mensen of situaties eng, daarom is het prettiger om zo jong mogelijk met puppiecursus te starten en niet te wachten op de laatste puppie enting met 12 weken.

Wel nog een tip:
Vermijd de openbare uitlaatplaatsen wel even totdat je pup de laatste enting met 12 weken heeft gehad want van vreemde honden weet je niet of ze geënt zijn.

De volgende oefeningen komen aan bod;

- Wandelen zonder trekken
- Lijnvoering
- Aandachtsoefening
- Ja/Nee commando
- Zit
- Lig / af
- Plat
- Staan
- Halt
- Opheffen commando
- Aanlijnen ( opvangtechniek)
- Timing van belonen
- Omgang baas / hond
- Omgang hond / hond
- Hier komen op commando
- Het betasten van de hond
- Het gebit tonen van de hond
- Spelen
- Oefenen bezoek dierenarts
- Veilig vervoeren in de auto
- Verzorging
- Betasten
- Optillen

De oefeningen worden spelenderwijs en in ongedwongen sfeer aangeleerd.

Jonge Honden - Pubers ( voor honden ouder dan 5 maand)
Je hebt een herplaatser of je hebt een jonge hond waar je toch het trainen mee wilt oppakken. Kent je hond nog geen basiscommando's, dan is deze cursus geschikt voor jou.  Tijdens deze cursus leer je omgaan met het pubergedrag en leer je alle basiscommando's op een positieve manier aan.

Gehoorzaamheid  A
Na de puppie /Jonge Honden cursus kunt u verder met de cursus Gehoorzaamheid A.
Herken je het ook ? Ineens is je hond alles vergeten wat hij/zij in het verleden geleerd heeft. Jonge honden zijn snel afgeleid en willen graag alles zien en meemaken. Daar horen ook de welbekende puberstreken bij. Tijdens deze cursus leer je omgaan met het pubergedrag. Alle bekende oefeningen worden verder uitgebouwd en er worden nieuwe oefeningen aangeleerd
We gaan wat meer Appèl doen en fine-tunen van wat u in de puppie en Jonge Honden cursus heeft geleerd.

Gehoorzaamheid  B
Hier begint echt het serieuzere werk. We gaan er naar toe werken dat uw hond alle oefeningen los kan en we gaan wat meer werken op afstand en tijd uitbreiden. Daarnaast komt er steeds meer uitdaging voor baas en hond. We gaan werken met afleiding. Er komen weer wat nieuwe oefeningen aan bod.


Allround
Heeft u alle cursussen met goed gevolg afgelegd, wilt u verder blijven trainen met uw hond, dan bieden wij een all-round programma aan met Appèl gecombineerd met Spel en Speur elementen.
Deze cursus kan ook als voorloper dienen als u behendigheid wilt gaan doen met uw hond.
Bij de Allround cursus maken wij gebruik van een 10-strippenkaart systeem.
Copyright 2019 dogsdo.nl
All Rights Reserved
K.v.K.74159240